Raclette en kaasfondue: een echte winterse lekkernij
Raclette en kaasfondue zijn de nationale gerechten van Zwitserland. Maar ook in België zijn ze zeer populair!
Naast de traditionele raclette, waarbij de helft van een kaas verhit wordt en vervolgens telkens het geroosterde gedeelde er af wordt geschraapt, is het toestel met pannetjes (raclette fondue) veel gebruiksvriendelijker. Het volstaat om een sneetje kaas in het pannetje te plaatsen en het te laten roosteren in het toestel.
Met de praktische 2-in-1 raclette fondue van Severin kan je met 8 personen fonduen en raclette klaarmaken. Ideaal dus als je niet kan kiezen!
[]
RACLETTE FONDUE
- 1900 W
- Raclette en fondue voor 8 personen
- 2 afzonderlijk regelbare verwarmingselementen voor de raclette- en fonduefunctie
- Roestvrijstalen fonduepan geschikt voor de vaatwas
- Incl. 8 raclettepannetjes met antiaanbaklaag, 8 fonduevorken en 8 houten spatels
Dé foodtrend van dit najaar voor alle kaasliefhebbers: de raclette-bowl!

Naast de poké bowl - een traditioneel Hawaïaans gerecht geserveerd in een kommetje - is er nu ook de raclette-bowl.
Een raclette-bowl bestaat uit gekookte aardappelen, charcuterie naar keuze en augurkjes. Als laatste stap giet je er gesmolten kaas over. Eventueel kan je er ook nog wat gebakken uitjes of bieslook over strooien.
Wil jij zo'n raclette-bowl eens uittesten tijdens de feestdagen? Dit heb je ervoor nodig:
- Aardappelen
- Parmaham (of vleeswaren naar keuze)
- Raclettekaas
- Gebakken uitjes
- Bieslook
- Augurken
[]
[]